Sillanpääasema Pelkkiä objektiivisia tosiasioita

Kaikki blogit puheenaiheesta Armeija

Raha aseena sodissa - Ja sanat ainakin Ukrainassa

USA on rahoittanut vuoden 2014 jälkeen Ukrainan sotavoimia yli miljardilla. Tietenkään se ei ole käyttänyt ilmaisua sotavoimat, vaan puolustus. Sanathan ovat tunnetusti rahan ohella merkittävimpiä sodankäyntivälineitä.

https://yle.fi/uutiset/3-10316374

Yhdysvallat siis ei millään tavoin sekaannu Ukrainan sisäiseen tilanteeseen eikä Ukrainan kriisiin, muutoin kuin sanoilla ja rahalla. Tällainen menettely on maailmanpolitiikassa yleistä. Liki kaikilla mailla on puolustusvoimat, mutta en nyt tähän hätään muista yhdenkään maan käyttävän armeijastaan nimitystä hyökkäysvoimat.

Ilmastonmuutos vai ilmastonmuokkaus?

"Viljasadosta povataan vuosituhannen pienintä"

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/viljasadosta-povataan-vuosi...

--

Onko ilmasto muuttunut vai onko sitä muutettu?

Tämä on yksi aikamme tabu, josta pitäisi herättää julkista keskustelua.

Wikipedian mukaan, ilmastonmuokkaaminen kemikaaleilla lentokoneista aloitettiin jo 40-luvulla:

Wikipedia - Sadepilvien kylväminen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sadepilvien_kylv%C3%A4minen

--

Emeritustuomari Kataloniasta, kenraali:armeija Kataloniaan

 

Emeritustuomari Joaquin Giménez jäi eläkkeelle parisen vuotta sitten takanaan pitkä, 45 vuoden ura Espanjan oikeuslaitoksessa; 19 vuotta hän oli korkeimman oikeuden tuomarina.

Hänen paikalleen nimitettiin hallituspuolue PP:n suosiollisella avustuksella Pablo Llarena, nimitys, joka sai jopa juristipiireissä monen kulmakarvat kohoamaan ihmetyksestä; virkaikää ja kokemusta ei arvostelijoiden mukaan ollut tarpeeksi.

Naisten asepalveluksesta ei tule säästää

Eilen julkisessa keskustelussa oli kovasti esillä puolustusministeri Jussi Niinistön ajatus siitä, että puolustusvoimista säästettäisiin lopettamalla naisten asepalvelus määräajaksi. Esitys on sopimaton ja ainakin Keskustan riveistä se onkin heti t sssyrmätty.

Olin alkuviikosta maanpuolustuskurssilla. Siellä käytiin läpi myös kiristynyttä maailmanpoliittista tilannetta. Näinä aikoina meillä ei ole todellakaan varaa säästää maanpuolustuksesta, eikä heikentää maanpuolustustahtoa, mihin tuollainen esitys voisi pahimmillaan vaikuttaa. 

Lappiin lisää sotavoimaa ja remilitarisoidaan Ahvenanmaa

Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Tämä parin tuhannen vuoden takainen viisaus ei ole yltänyt Utsjoelle vasemmistolaisiin korviin asti ainakaan Juhani Harjunharjan poikkeuksellisen naiivin mielipidekirjoituksen perusteella.

Hävittäjiä ei kannata ostaa ilman tekoälyrajapintaa

Suomi on ostamassa lähivuosina 5 - 10 mrd eurolla uusia hävittäjiä. Samoin kuin 90-luvun laman aikana ajoitus ostaa on tavattoman huono. Elämme murrosta jossa tekoälyt ovat tulossa arkipäiväisiksi. Kymmenen vuoden kuluttua tavanomainen jalkaväkiarmeija lienee vanhentunut autonomisten aseiden tultua nykyaikaisen sodan pääasiallisiksi menetelmiksi. Samoin on hävittäjien laita. En usko että ihmisellä on mitään asiaa hävittäjän ohjaamoon 15 vuoden kuluttua. Siksi, jos Suomi hävittäjät ostaa, on tärkeää varmistaa että hävittäjissä on mukana valmis tekoälyrajapinta.

Ei sukupuolineutraalille asevelvollisuudelle

Eilen astui jälleen uusi ikäluokka armeijan varusmiespalvelukseen. Senpä kunniaksi lienee paikallaan kirjoittaa näkemyksiä asevelvollisuudesta, tai oikeammin kommentoida kahden nuorisojärjestön, eli kokoomusnuorten ja persunuorten, esityksiä järjestelmän muuttamiseksi.

Joka neljäs mies

Uutissuomalaisen kyselyn mukaan joka neljäs mies haluaisi naisetkin pakolla armeijaan. Joka neljäs yli satatuhatta vuodessa ansaitseva on samaa mieltä. Kanta on ymmärrettävä, koska rikkaat haluavat omaisuudelleen mahdollisimman hyvän suojajoukon, eikä sukupuolella ole silloin väliä.

Suomen armeija on vaarallinen paikka

Ajattelin tässä kirjoittaa mitä kaikkea omalla kohdallani on sattunut armeijassa ollessani.

Kertaluontoinen varallisuusvero hävittäjähankitaan ja muihin puolustusmenoihin

Suomi tarvitsee uudet hävittäjät ja muutenkin täyttyy vahvistaa maanpuolustusta. Puolustusvoimain kalusto täytyy hankkia ennen kuin todellinen vaara uhkaa, sillä silloin se on liian myöhäistä. Nykyinen sodankäynti perustuu pitkälti korkean teknologian aseistukseen, joiden toimitusajat ovat pitkät. Se tarkoittaa myös valtavia kustannuksia, että aseistus on riittävän tehokas.

Nyt olisi reilua kerätä varakkailta yksityishenkilöiltä, yrityksiltä ja ay-liikkeeiltä kertaluontoinen varallisuusvero hävittäjien hankintaan sekä puollustusvoimien kaluston uusimiseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä