Sillanpääasema Pelkkiä objektiivisia tosiasioita

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentinvaalit 2018 Sauli Niinistö

Tänään Ylessä: matelevaisuuden huippu?

Eräs saksalainen pappismies kirjoitti 1700-luvun puolivälissä nöyränä herttualleen seuraavasti: ”teidän kaikkein korkeimmat sikanne ovat syöneet alamaiset perunani”.  Tämä saksalaisen kulttuurihistorioitsijan Egon Friedell’in kuvaama  saksalainen ”määrätön matelevaisuus” vallan edessä rantautui aikoinaan myös meille Suomeen ja on säilynyt sen jälkeen elinvoimaisena ilmiönä.

Tänä iltana Yle haastattelee istuvaa presidenttiä.

Niinistön uhkapeli

"Venäjän kannalta on herttaisen yhdentekevää, onko Suomi muodollisesti jäsen. Asian ratkaise se, että aseellisen kriisin olosuhteissa Suomi voisi hakeutua yhteistyöhön lännen puolustusliiton kanssa, ja se saattaisi myöhemmin johtaa myös muodolliseen liittosuhteeseen."

Kaikki historiaa tuntevat ja itsenäisesti ajattelevat Suomen kansalaiset ymmärtävät sen itsestäänselvyyden, mikä Jukka Tarkan pohdintaan sisältyy.  Venäjän johtoa ei kovin helpolla huijata.  https://jukkatarkka.blogspot.fi/2017/12/pikakommentti-15122017-venaja-ty...

Ääntenkalastelua keppoisin konstein

Meneillään oleva vaalityö on tuonut hyvin vähän vakavasti otettavia ja merkityksellisiä kantoja istuvalta presidentiltä. Ääniä kalastellaan kevyin eväin vaivihkaa. Niinistö on saanut taustajoukoiltaan vähän ideoita, joilla olisi merkitystä useimmille suomalaisille tärkeissä asioissa. Nyt Sauli on laitettu huolestumaan lukiolaisten koulukirjojen kustannuksista. Aihe on juuri niin neutraali, ettei Kokoomus eikä presidentti taatusti astu sillä kannattajiensa varpaille. Aihe on oikeastaan täysin mitätön verrattuna kaikkiin suuriin kysymyksiin, jotka ovat ilman vastauksia myös presidentiltä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä